Підготовка до колоноскопії

Підготовка до колоноскопії проводиться препаратом «Ізіклін», ефективний та простий у застосуванні. В упаковці дві пляшечки препарата та спеціальний мірний стаканчик для зручності приготування розчину.

Підготовка до дослідження, яке призначене на першу половину дня (до 15:00)

 

Напередодні дослідження ввечері першу пляшечку слід розчинити у воді до 0,5 літра (для правильного розведення в упаковці є спеціальний мірний стаканчик) та випити протягом години в проміжку часу 17:00-18:00, далі протягом 1 години випити 1 літр чистої води.
Другу пляшечку також розчинити та випити в проміжку з 05:00-06:00 ранку в день проведення колоноскопії та 1 літр чистої води з 06:00 до 07:00.
Більше нічого не пити та не їсти.
Останній прийом їжі має бути напередодні не пізніше 13:00 (тільки легка їжа).

Підготовка до дослідження, яке призначене на другу половину дня (після 15:00)

В день дослідження першу пляшечку слід розчинити у воді до 0,5 літра (для правильного розведення в упаковці є спеціальний мірний стаканчик) та випити протягом години в проміжку часу 06:00-07:00, далі протягом 1 години випити 1 літр чистої води.
Другу пляшечку також розчинити та випити в проміжку з 11:00-12:00 ранку в день проведення колоноскопії та 1 літр чистої води з 12:00 до 13:00.
Більше нічого не пити та не їсти.
Останній прийом їжі має бути напередодні не пізніше 18:00 (тільки легка їжа).

 

Дієта перед підготовкою до колоноскопії.

Харчові продукти, які знижують якість підготовки товстої кишки до дослідження (виключити з раціону за 3 доби):

  • фаст-фуд, сухарики, чіпси;
  • випічка та борошняні вироби, хліб, кондитерські вироби;
  • фрукти, сухофрукти і овочі, в тому числі консервовані;
  • бобові, горіхи, насіння;
  • молочні та кисломолочні продукти з усілякими добавками (підсолоджувачі, ароматизатори, кусочки фруктів і т.ін.);
  • жирні сорти риби і м’яса;
  • сосиски, сардельки, ковбаси;
  • будь-які консерви;
  • гостре, копчене, смажене;
  • газовані напої, алкоголь;
  • натуральні соки з м’якоттю.

 

Дозволені продукти харчування:

  • натуральне молоко, сметана, сир;
  • тверді сири, приготовані традиційним шляхом без використання спецій;
  • яйця;
  • нежирне м’ясо — куряча грудка, індичка, кролик;
  • манна і кукурудзяна крупи;
  • вершкове, оливкове і соняшникове масла;
  • натуральні соки без м’якоті;
  • цукор;
  • натуральні желе і сиропи;
  • мед;
  • чай — зелений, чорний, червоний;
  • мінеральна вода без газу.
наверх